Inspiration til online korprøver

Onsdag gennemførte jeg et online inspirationskursus til, hvordan man kan gennemføre en online korprøve. Jeg gennemgår nogle øvelser, som du kan finde på denne hjemmeside og nogle tips til. hvordan man kan arbejde med korsangerne.

Skriv gerne en kommentar, hvis du har idéer, spørgsmål eller andet.

Inspirationskursus for korledere 22. april 2020

4 kommentarer til “Inspiration til online korprøver”

  1. Hej Mie!

   Tak for kommentaren. Dejligt at du kunne bruge det! Jeg håber I får det til at fungere i dit kor!

   Mvh Stephan

 1. Hej
  Har hørt det hele igennem.
  Jeg har et spørgsmål.
  Er det rigtigt forstået, at man ikke kan synge sammen i et kor. Man kan vel ikke høre hinanden, men kun korlederen. Man kan så synge med enkeltvis, men ikke høre nogle af de andre sangere.
  Det er er lidt kedeligt. Eller er der andre muligheder. Vi er et kor, som mødes hver onsdag på zoom. Det er hyggeligt at se hinanden og sludre sammen, men hvis vi ikke kan høre hinanden, er det ikke så sjovt. Så mange falder fra
  Kan man gøre noget for at kunne høre hinanden. Skulle vi fx allesammen have et lydkort og et seqencerprogram.
  Undskyld den lange mail.
  Hilsen Flemming Petersson Peterssonflemming@gmail.com

  1. Hej Flemming
   Ja, udgangspunktet for online korprøver, som det ser ud i dag er, at vi ikke kan synge sammen i “time”/sync. Der er en forsinkelse i lyden, der er for stor og for forskellig mellem deltagerne til, at vi kan følge hinanden præcis. Desuden er der udfordringer med balance i lyd, og selv Zoom har en tendens til at favorisere et simpelt lydbillede, hvor det kun er signalet fra et par enkelte deltagere, der kan høres samtidig.
   Det kan dog til nøds nogenlunde lade sig gøre at synge lange toner i samlet flok, med lidt lydudfald. Det kan dog højst bruges i øvelser, og som bekræftelse af at vi ER derude.

   Derfor er udgangspunktet, hvad vi SÅ kan gøre. Hvordan vi kan lave en tilnærmet korprøve, og stadig opretholde et musikalsk niveau, som kan være inspirerende og udfordrende for de enkelte sangere, og hvordan vi kan arbejde med musikken med de samme musikalske ambitioner, som hvis det var en rigtig korprøve. Hvis det overhovedet kan lade sig gøre, hvilket jeg godt mener det kan med visse forbehold. Det er stadig uudforsket terræn, så det her er blot ment som en inspiration til at udvikle sin egen tilgang til det.

   Jeg forstår, at mange sangere ikke får det samme udbytte, som hvis man ses til en korprøve. Derfor er det jo helt op til den enkelte sanger, at vælge om det har et udbytte for dem. Jeg mener godt, man kan skabe en fælles musikalsk oplevelse, selvom man ikke ses, men det kan være en stor omstilling for mange.

   En ting, der kan virke godt, er at arbejde mere individuelt med sangerne, ved f.eks. at have enkelte (modige) sangere til at synge for, og så arbejde med en oplevelse af fælles lyd ud fra de enkelte sangere. Altså lade den enkelte sanger unmute og så arbejde med deres lyd og få de andre sangere til at kopiere denne klang, dynamik, sangteknik osv.

   Endelig er der selvfølgelig også mulighed for at få sangerne til at lave en indspilning af en sang (video eller bare lyd), ved at optage på deres enheder (mobiltelefoner eller computer), og så have nogen til at redigere deres stemmer sammen. Men det kræver noget teknisk know-how og ikke mindst tid. Det kan være nogen i koret har ekspertisen til at gøre det, hvis du ikke selv har.

   Jeg håber I finder den løsning, der passer bedst til jeres kor. God fornøjelse.

   Mvh
   Stephan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Facebook
Instagram