Online korprøver

Herunder er links til diverse online musikværktøjer, kommentarer til mine oplevelser med dem, og en bedømmelse af, hvor teknisk vanskeligt det er, at komme igang med.

ZOOM er det foretrukne værktøj til at gennemføre korprøver online blandt korledere verden over. Den har indstilling for Original Sound, hvilket giver en mulighed for at musik og sang kan transmitteres ubearbejdet og dermed uden afbrydelser eller forvrængning. Det er ikke muligt at synge samtidig, da der er forsinkelse (latency) på lyden på omtrent 1 sekund. Der findes andre løsninger med lavere latency, men ingen af løsningerne er udviklet godt nok til at det kan anbefales som værktøj i en korprøve. TEKNISK NOGENLUNDE NEMT 2/5

SoundJack er et low-latency kommunikations-system, hvor det kan lade sig gøre at synge sammen med video og lyd. Programmet har stadig børnesygdomme og er ikke super brugervenligt. Men med lidt tålmodighed kan man godt få en forbindelse op at stå og forsøge sig med at synge i time med et par andre musikere. TEKNISK SVÆRT 4/5.

NinJam er et program til at jamme online med flere musikere. Du kan jamme med andre musikere, og det baserer sig på et loop på et antal takter (f.eks. 8 takter). Først hører man det der er blevet spillet i de sidste 8 takter, og så spiller man selv til og næste rundgang vil man så kunne høre, hvad man selv spillede. På den måde kommer man ud over latency-problemet. Man kan f.eks. bruge den til at synge et loop, hvor sangerne synger det samme igen og igen med fokus på at blive mere tight. Eller man kan lade det udvikle sig dynamisk fra loop til loop eller fokusere på et klangligt aspekt. TEKNISK SVÆRT AT KOMME IGANG 4/5.

SoundTrap er en online kollaborativ DAW (Digital Audio Workstation). Her kan man lave et tromme-beat og indspille lyd med software instrumenter eller via mikrofon. Der er også mulighed for at vælge allerede komponerede loops/beats og lægge dem ind i nummeret. Det spændende ved programmet er, at det foregår lidt som Google Docs ved at mange kan redigere i musikken samtidig. SoundTrap er meget nemt at gå til og alle kan være med. Programmet er gratis i to måneder, og derefter betaler man et beløb pr måned. Der er mulighed for at tilvælge en auto-tune plug-in, som kan hjælpe med vokalernes intonation, og der er også indstillinger for lyd som f.eks. giver delay og reverb på vokalen. Man kan bruge det til at indspille vokaler og musik, og man kan godt lave øvefiler eller guide-sang til at koret indspiller. Programmet kan også bruges til at forklare musikteori som f.eks. 16.dels-rytmer ved at omsætte noder til tromme-loop. TEKNISK INTUITIVT 2/5.

JamKazam et andet online jamming-program til at spille i sync med andre musikere. Jeg har ikke prøvet kræfter med det endnu, men det anbefales af flere kolleger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Facebook
Instagram